O le ta'amilosaga o le vaita'ele

E taua tele le fa'aogaina o vaita'ele e pei ona tatau ai, ina ia mafai ai ona e fiafia i lau vaita'ele ma maua le tele o taimi fiafia e ta'ele ai.

pamu

O pamu vaita'ele e fa'asusu i totonu o le sikima ona tulei lea o le vai i totonu o le vaita'ele faamama, i totonu o le vaita'ele fa'avevela ona toe fo'i lea i totonu o le vaita'ele e ala i vaita'ele.E tatau ona sasaa i taimi uma le ato fa'amama o pamu, fa'ata'ita'iga a'o ta'ele i tua.
A'o le'i amataina, ia mautinoa o lo'o fa'atumuina le pamu i le vai e 'alofia ai le fa'aleagaina o le fa'amaufa'ailoga o pamu.Afai o le pamu e tu i luga a'e o le vaita'ele, e toe tafe atu le vai i le vaita'ele pe a taofi le pamu.A amata loa le pamu, atonu e umi se taimi a'o le'i aveese uma e le pamu le ea i totonu o le paipa fa'asusu ma amata pamu vai.
E mafai ona foia lenei mea e ala i le tapuni o le valve aʻo leʻi tapunia le pamu ona tape loa lea o le pamu.O le mea lea e taofia ai le vai i totonu o le paipa suction.

Filifili

O le fa'amamāina fa'ainisinia o le vaita'ele e faia e ala i le vaita'ele faamama, lea e fa'amama ese ai vaega e o'o i le 25 µm (afa afe mita).O le alatoto tutotonu i luga o le tane faamama e pulea le tafe o le vai i totonu o le faamama.
O le faamama e 2/3 fa'atumuina i le oneone fa'amama, saito lapo'a 0.6-0.8 mm.A'o fa'aputuina le palapala i totonu o le faamama, e fa'atupula'ia le fa'amau i tua ma faitau atu i totonu o le fua fa'amau o le alatoto tutotonu.O le faamama oneone e toe fufulu i tua pe a o'o ina si'itia le mamafa pe a ma le 0.2 pa pe a uma le fufuluina muamua.O lona uiga o le fesuia'i o le tafe i totonu o le faamama ina ia aveese le palapala mai le oneone ma fufulu i lalo o le alavai.
E tatau ona sui le oneone faamama pe a uma le 6-8 tausaga.

Fa'avevela

A maeʻa le faamama, e tuʻuina se faʻavevela e faʻafefe ai le vaitaele i se vevela manaia.O se fa'avevela eletise, fa'afesuia'i vevela e feso'ota'i atu i le fa'avela o le fale, paneli o le la po'o pamu vevela, e mafai ona fa'avevela le vai.Fetuuna'i le vevela i le vaita'ele e mana'omia.

Skimmer

O le vai e alu ese mai le vaita'ele e ala i se sikima, fa'apipi'iina i se lau, e fa'afetaui i luga ole vai.O le mea lea e fa'ateleina ai le tafe i luga o le vai ma fa'asusu ai vaega o le vai i totonu o le sikima.
E fa'aputuina fasimea i totonu o se ato fa'amama, lea e tatau ona sasaa fa'atasi, pe a ma le tasi i le vaiaso.Afai o lau vaita'ele e iai se alavai autu e tatau ona pulea le tafe ina ia tusa ma le 30% o le vai e ave mai le pito i lalo ma pe a ma le 70% mai le sikimmer.

Ulufale

E toe fo'i le vai ile vaita'ele ua fa'amamāina ma fa'avevela e ala i totonu.E tatau ona aga'i teisi agai i luga ina ia faafaigofie ai le faamamaina o le vai i luga.

 


Taimi meli: Ian-20-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou